Манчестър Юнайтед е отправил шокираща оферта от 30 милиона евро за за полузащитника на Бенфика Ренато Санчес, твърди авторитетният португалски ежедневник „О Жого“.

Английският гранд очевидно се опитва да завърши зимния трансферен прозорец по впечатляващ начин, както се случи през лятото, когато точно преди затварянето на пазара на „Олд Трафорд“ сензационно пристигна Антони Марсиал.

Изданието от иберийската държава твърди, че в предложението на Юнайтед за 18-годишния опорен халф фигурира клауза за още 10 милиона евро под формата на бонуси, чието активиране зависи от представянето на младока. Към този момент преговорите между двете страни са в доста напреднала фаза и съвсем скоро може да дойде официално обявление за сделката.

Дори обаче „червените дяволи“ да си осигурят подписа на Санчес, то той със сигурност ще остане в Бенфика като преотстъпен до края на сезона. Дотук през сезона младокът има 11 мача във всички турнири за „супер орлите“, в които вкара и 2 гола.

Не е изключено до края на трансферния прозорец Юнайтед да опита да намери и нов краен защитник предвид контузиите на Маркос Рохо, Матео Дармиан, Люк Шоу, Ашли Йънг, Антонио Валенсия и Фил Джоунс.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS