Отборът на ЮАР отново изпусна победата, но този път поне спечели точка, след като завърши 1:1 срещу Сенегал в мач от група „С“ на турнира за Купата на Африканските нации.

ЮАР можеше да поведе още в 1-та минута, но ударът на Сибусисо Вилакази не намери очертанията на вратата на Сенегал.

В 43-та минута играчите на ЮАР имаха нова възможност да поведат в резултата, но Табо Матлаба стреля неточно в аут.

Сенегал можеше да нанесе тежък удар в края на първото полувреме. След центриране от корнер в наказателното поле на ЮАР Диоп стреля с глава, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда в аут.

ЮАР поведе в резултата след гол на Оупа Манийса в 47-та минута.

Гол на Садио Мане бе отменен заради положение на засада в 57-та минута.

Сенегал успя да изравни резултата в 60-та минута, когато Диоп центрира от фаул в наказателното поле на ЮАР, където Кара Мбодж засече топката с глава и я изпрати във вратата на Мабокгване, който не се намеси по най-убедителния начин в ситуацията.

Сенегал можеше да направи пълен обрат в 69-та минута, когато Диуф центрира в наказателното поле на ЮАР, където Гасама стреля с глава, но в аут.

Мабокгване направи решаващо спасяване в 81-та минута, след като отрази много опасен удар на Н'Дойе.

Сенегал изпусна да стигне до поедата в 89-та минута, когато Диоп сложи топката на главата на Мбодж, но той стреля в аут.

Сенегал оглави класирането в група „С“ с четири точки, докато ЮАР е на последно място с 1 точка, но все пак запази шансовете си да се класира за следващата фаза. Алжир и Гана имат по 3 точки. В последните мачове от групата Сенегал се изправя срещу Алжир, а Гана срещу ЮАР.