Младежите на Италия записаха много важен успех с 3:2 над Швейцария в двубой помежду им в Клуж-Напока от група С на Европейското до 21 години. След спорната загуба с 1:2 от Франция, победата беше задължителна за “адзурините“, за да запазят шансовете си за класиране.

Днешният двубой започна шеметно за “Скуадрата”, която поведе с два ранни гола. Още в 6-ата минута Лоренцо Пирола откри резултата след удар с глава. Само пет минути по-късно Амир Саипи отрази изстрел с глава на Вилфред Ньонто от упор, но нападателят беше безгрешен при добавката. Секунди преди почивката Фабиано Паризи издебна грешка на Люин Блум при центриране в наказателното поле и направи преднината на своя тим още по-убедителна.

“Кръстоносците” обаче излязоха пределно мотивирани за втората част с намерението да заличат тежкия пасив. Така в 47-ата минута Саймън Сом се възползва от подхлъзване на резервата Матео Канчелиери пред наказателното поле и веднага подаде топката на Кастриот Имери, който я прати в мрежата със страхотен далечен удар. Пет минути след това капитана на италианците Сандро Тонали загуби топката в центъра на терена и противниковият тим организира контра, която завърши с мощен удар на Зеки Амдуни за 2:3. В крайна сметка обаче италианците не допуснаха изненадващо възстановяване и запазиха аванса си.

Така и двата отбора имат по 3 точки преди последния си мач от групата. В сряда Италия ще играе срещу скандинавците, а по същото време Швейцария ще се изправи срещу “петлите”.