Италия победи с 3:1 Фарьорски острови в евроквалификационен мач с от група В и по този начин оглави еднолично класирането в края на този цикъл.

 

Домакините поведоха в 10-та минута, след като Беняминсен си вкара автогол. До края на полувремето „адзурите” се развихриха и Тони в 35-та и Киели в 40-та съумяха да реализират две от многото създадени положения пред вратата на островитяните. Гостите отбелязаха почетно попадение чрез Якобсен в 83-та минута.

 

Франция не съумя да победи Украйна при гостуването си в Киев и мачът завърши 2:2. По този начин французите останаха на второ място в крайното класиране.

 

Воронин откри резултата в 14-та минута, но до края на първото полувреме гостите успяха да обърнат развоя на мача, след като Анри бе точен в 20-та минута, а Сидни Гову реализира в 33-та. Все пак Андрий Шевченко донесе точка за Украйна в 48-та минута.

 

 

Литва победи с 2:0 при гостуването си на Грузия. Гостите поведоха в резултата в 52-та минута, когато се разписа Аудриус Кванавициус. Литовците оформиха крайния резултат в 90-та минута, а автор на попадението бе Миндаугас Калонас.

 

  Крайно класиране в група В:

 

1 Италия 29

 

2 Франция 26

 

3 Шотландия 24

 

4 Украйна 17

 

5 Литва 16

 

6 Грузия 10

 

7 Малта 5