Отборите на Италия и Израел се класираха за полуфиналите на Световното първенство по футбол за младежи до 20 години, което се провежда в Аржентина.

В Сан Хуан четвъртият от последния шампионат Италия се справи с Колумбия, записвайки успех с 3:1 и ще срещне на полуфиналите победителя от четвъртфинала между Нигерия и Република Корея.

Италианците поведоха с 3:0 още в първите минути на второто полувреме. Чезаре Казадей в деветата, Томазо Балданци в 38-ата и Франческо Еспозито в 46-ата отбелязаха попаденията за Италия, а в 49-ата Йохан Торес бе точен за колумбийския състав.

Младежкият тим на Израел надигра на четвъртфиналите петкратния шампион Бразилия с 3:2 след продължения. Съперник на израелците на полуфиналите ще бъде победителят от мача между САЩ и Уругвай.

В редовното време срещата между Израел и Бразилия завърши при равенство 1:1. Маркос Леонардо даде преднина на бразилците в 56-ата минута, а в 60-ата Анан Халаили изравни за Израел. Манеус Насименто пак изведе Бразилия напред в 91-ата минута, но две по-късно Хамза Шибли върна равенството за 2:2.

Победният гол за израелците бе дело на Дор Тургеман в третата минута на първите добавени 15 минути. До края израелците пропуснаха и две дузпи в 113-ата и 115-ата минута, изпълнени от Илай Мадмон и Ахмад Ибрахим.