Специалният материал "Истории от Висшата лига" по DIEMA SPORT 2 този път ще ни разкаже за Жуниньо Паулища, който е добре познато име от близкото минало. Преди няколко месеца той отбеляза своя 50-годишен юбилей - възраст, на която обикновено всеки прави равносметка на живота и кариерата си. А бившият бразилски футболист определено има с какво да се гордее и едно от тях е периодът му в Англия. Жуниньо  името си в залата на славата в Мидълзбро, след като спечели с отбора Купата на Лигата през 2004 г. 
 
През своята богата кориера дребничкият халф е носил екипите още на Атлетико Мадрид, Селтик, Сао Пауло, Вашко да Гама, Фламенго и Палмейрас. С бразилския национален отбор е световен шампион от Мондиал 2002.
 
Жуниньо разказва как е започнал да играе футбол на улицата, а после в аматьорския Сао Каетано, където е харесан от Итуано, а след това легендарният Теле Сантана го взима в Сао Пауло. 
 
Заради слабата му физика - висок е едва 165 см, мнозина  не са вярвали, че може да играе на професионално ниво. Той обаче го опровергава и оставя името си във футболната история. 
 
Каква е историята му във Висшата лига, може да видите в прикаченото видео