Испанският нападател Фернандо Торес обяви края на кариерата си и ще изиграе последния си мач утре, когато отборът му Саган Тосу ще се изправи срещу Висел Кобе. 

Бившата звезда на Атлетико Мадрид, Ливърпул и Челси заяви, че прекратява кариерата си, знаейки, че е „спечелил уважението на световния футбол” по време на забележителния си професионален път. 

"Бяха невероятни 18 години. Спечелих много трофеи и уважението на световния футбол, което е най-важното за мен, и сега ми остава още един мач. Така че, ще му се насладя от първата до последната минута и се надявам, че ще спечелим трите точки, които са много важни за нас. Надявам се и да отбележа последния си гол пред феновете на Саган Тосу. Това ще бъде един наистина специален мач за мен", добави 35-годишният футболист. 

"Винаги съм искал да прекратя кариерата си, играейки футбол. Очаквам с нетърпение да изляза на терена на 23 август, да бъда редом до съотборниците си, да тичам с тях, да се боря и да се опитам да спечеля мача, защото това ще ми липсва най-много - да се състезавам. Наистина очаквам с нетърпение двубоя, но каквото и да се случи, моята футболна кариера бе фантастична - далеч по-добра от това, което очаквах като дете. Наистина съм благодарен за това, което направих. Щастлив съм, че приключвам кариерата си тук в Япония, където изиграх една интензивна година, която ме научи на много", завърши Торес.