"Червена треска" е обхванала Испания, както никога досега. Страната тръпне в очакване на предстоящия финал на европейското първенство по футбол срещу Германия.

През 1964 година, когато Испания става европейски шампион, по-малко от милион испанци са гледали мача по телевизията. Очакванията за финала утре са повече от 15 милиона испанци да застанат пред телевизорите и да подобрят рекорда по телевизионна аудитория, поставен по време на четвъртфинала на Евро 2008 срещу Италия.

Близо милион запалянковци планират да се включат в тържествата на открито, като най-горещо се очаква да бъде на площад Колумб в столицата Мадрид, където ще се съберат повече от 100 000 шумни фенове.

Повече от 2 милиона фланелки на Испания бяха продадени само в последните дни.

Испанците са заредени с оптимизъм за успех на финала. 85 процента от читателите на вестник Ас и 86 процента от читателите на Марка вярват, че Испания ще триумфира с европейската титла.

Премиерът Хосе Луис Родригес Сапатеро прогнозира победа с 3:1 за Испания. Сапатеро ще бъде във ВИП ложата на стадион Ернст Хапел утре заедно с крал Хуан Карлос и кралица София.