В мач от 5 група от световните квалификации Испания победи с 2:1 като гост Белгия и по този начин отборът воден от Висенте дел Боске е с пълен актив от точки 12 след първите четири двубоя.

Домакините поведоха още в 7-та минута, когато Уесли Сонк се възползва от грешка в отбраната на испанците и направи безпомощен вратаря Икер Касияс.

След голът за Белгия последва втора неприятна новина за националния селекционер на Испания Висенте дел Боске, след като Фернандо Торес се контузи и бе сменен от Сеск Фабрегас.

В 37-та минута Секс подаде на Иниеста, който с хубав удар не остави никакви шансове за вратаря на Белгия и изравни резултата.

През второто полувреме испанците имаха по-изгодни положения и логично стигнаха до победата в мача, след като в 88-та минута Гуиса центрира в наказателното поле на Белгия и Давид Вия с глава донесе успеха за „Ла Фурия”.

Турция се издъни, след като завърши 0:0 като гост на Естония.

Босна и Херцеговина постигна лесна победа с 4:1 срещу Армения.

Спахич даде гол аванс за домакините в 31-та минута, а Дзеко в 39-та удвои преднината на Босна и Херцеговина.

През второто полувреме Муслимович се разписа на два пъти, след като бе точен в 55-та и 89-та минута, а почетното попадение за гостите отбеляза Минасиян в 85-та минута.

Класиране:

1 Испания 12

2 Турция 8

3 Белгия 7

4 Босна 6

5 Естония 1

6 Армения 0