Воденият от Димитър Димитров отбор на Иртиш (Павлодар) разгроми с 3:0 тима на Киран като гост в първия плейофен мач за запазване на мястото в казахстанския футболен елит.

Отборът на Иртиш завърши на 10-о място в редовния сезон на елитната дивизия и по регламент трябва да  защити мястото си срещу третия от второто ниво в Казахстан.

Играчите на Димитър Димитров - Херо почти обезмислиха реванша на 20-и ноември, след като нанизаха три гола като гости.

Още в 8-ата минута Родриго Антонио откри резултата след добра комбинация в наказателното поле на домакините. В 41-ата минута Кирил Шестаков се възползва от неразбирателство в защитата на Киран и прати топката в мрежата. 3 минути след началото на второто полувреме Пазълхан от състава на домакините си вкара автогол заради грешка на младия вратар на тима Исмаил Аскеров.

"Надявам се, че сме си свършили работата. Беше един много труден сезон, но днес бяхме без съмнение по-добри. Надяваме се, че догодина Иртиш, много голям клуб за казахстанския футбол, ще има много повече успехи и по-добро класиране", заявиха след края на мача българските треньори на тима Димитър Димитров и помощникът му Георги Чиликов. /БТА