Липсата на приятелката на Кристиано Роналдо Ирина Шейк от церемония по връчване на „Златната топка“ породи редица спекулации, че двамата са се разделили. Представители на рускинята обаче отрекоха слуховете за раздяла и обясниха отсъствието й с „работни ангажименти“.

„Храна“ за слуховете даде и тиражираният факт, че Ирина Шейк вече не е последовател на гаджето си Кристиано Роналдо в социалната мрежа Twitter, но по последна информация моделът никога не е била свързана с португалския футболист в нито една от популярните социални мрежи.

От Пи Ар компанията, която представлява Шейк обявиха: „Церемонията просто не съвадна с нейната програма. Тя не успя да присъства, заради професионалните си ангажименти. Нямаме какво друго да коментираме.“ 

Ирина Шейк бе на ваканция на Малдивите в периода на церемонията в Цюрих, а руският модел дори публикува снимки в профила си в Instagram в самия ден на връчването на „Златната топка“.

Фенове на Кристиано Роналдо буквално заливат профилите на Шейк в социалните мрежи със съобщения, след появата на слуховене за раздяла. Двамата са заедно от януари 2010-а година.