Иранският шампион по футбол Персеполис иска да изплати оставащата сума по договора на треньора Бранко Иванкович в брой, а не по банков път, което не е възможно заради наложените от САЩ санкции на ислямската държава.

Става дума за 679 хиляди долара и иранците предлагат да му ги дадат в куфар.

Днес от Персеполис обявиха, че Бранко Иванкович ще се върне в Техеран, за да си вземе парите, които са приготвени в куфар, съобщиха ръководителите пред местната агенция ИНСА.

В Персеполис са много доволни от работата на опитния хърватин и искат да го запазят и за следващия сезон, като се надяват, че той няма да ги даде на ФИФА. Към момента те не са му платили въпросната сума по договора, но не защото не искат или не могат, а защото ембаргото- наложено от САЩ, не позволява трансфери на толкова големи суми чрез банкови преводи.

Конфликтът между САЩ и Иран доведе до санкции за ислямската република, наложени на Иран във връзка със спор за ядрените й планове.

През април подобен проблем се появи с националния селекционер тогава Карлош Кейрош, който подаде жалба във ФИФА срещу иранската федерация по футбол, тъй като не му се плащат заплатите. В момента федерацията отново има проблем с плащането и парите не си е получил актуалния селекционер Марк Вилмотс.

Иранците днес под ръководството на Вилмоц завършиха 1:1 като гости на Република Корея в контролна среща. /БТА