Юнис Махмуд вкара гол и пропусна дузпа при трудната победа на Ирак с 2:0 над Палестина в последен мач от група "D" на турнира за купата на Азия по футбол. Шампионите от 2007 година финишираха втори зад Япония и ще срещнат Иран в четвъртфинален мач, насрочен за 23 януари.

Иракчаните не бяха в най-добрата си форма и не създадоха много положения в мача, но Махмуд спаси своя тим след попадение с глава в 48-та минута. Палестинците имаха шанс да изравнят само три минути след гола на Махмуд, а пропускът на резервата Али Аднан щеше да струва много скъпо за отбора след края на мача. Той дойде при единственото по-сериозно положение, след което играчите от Ирак се затвориха добре в собствената половина.

Махмуд, със 130 мача за националния си тим, пропусна да реши мача от дузпа в 60-та минута, но Тафик Абухамад поправи грешката на своя съотборник секунди преди изтичане на редовното време. Негов удар от границата на наказателното поле хвана неподготвен стража на Палестина и Ирак спечели с 2:0. В другия мач от група "D", Япония се наложи също с 2:0 над Йордания. Кейсуке Хонда и Шинджи Кагава се отличиха с головете за "самураите", които завършиха първи и без допуснат гол в своя поток. Те ще играят на четвъртфиналите в петък, а съперник е ОАЕ./БТА