Легендарният футболист на Холандия и испанския Барселона Йохан Кройф се изказа ласкаво за националният отбор на Алжир. Кройф е в Южна Африка, където утре стартира 19-тото световно първенство. Големият футболист от миналото сподели пред пратеника на една от най-големите спортни медии на Алжир Le Buteur, че след като Египет няма да участва на това първенство, Алжир ще е най-добрият представител от африканските отбори.

„Връщането на Алжир на световните финали е доста добра новина за играчите и за страната като цяло. Беше много разочароващо, че отсъстваха дълги години от големия форум. Чувал съм за празненствата, които съпровождат мачовете по време на квалификационния период и за пореден път се убеждавам, че това го може само футболът,” каза Кройф.

„Гледах плейофа срещу Египет и сблъсъците по време на Купата на африканските нации. Бях впечатлен от качеството на игра, показано от алжирците. Задава се много интересно младо поколение, пред което ще се открият доста възможности за напред,” продължи специалистът.

Тимът на Алжир е в една група с отборите на Англия, Словения и САЩ и според холандеца, момчетата на Саадане не са фаворитите, но преди да е започнала надпреварата, всички отбори са с равни шансове: „Няма да се изненадам, ако точно Алжир направи някоя изненада. Не трябва много да се задълбава в тактиката и прекаленото мислене, по-скоро трябва да намерят куража да рискуват.”

По повод първият двубой на „зелените” срещу Словения, Кройф споделя, че в този мач няма да има победител или победен, стига да има красив футбол. „Надявам се красивата игра да е основното в тази среща,” завърши холандецът.