Една от звездите на нигерийския национален отбор по футбол – Джоузеф Йобо, снощи изигра последния си мач за своя клуб Евертън през януари и се присъедини към състава на „суперорлите”. След като три пъти Нигерия завърши на трето място, сега защитникът се цели в златните медали.

„Играл съм във всички мачове, във всяка една минута от тях, на последните три турнира за Купата на Африканските нации, и съм взимал само бронзов медал,” оплака се 27-годишният Йобо. Тази година в Гана обаче, стоперът се надява на повече.

„По различни причини ние се проваляме на полуфинал и не знаем точно защо,” заяви той. „Определено трябва да стигнем до финал в Гана и да направим всичко по силите си, за да грабнем трофея. Всички футболисти са в добро настроение и целта ни е да накараме страната ни да се гордее с нас. Гана е много близо до Нигерия и ще бъде все едно играем пред собствена публика.”

Йобо и Нигерия обаче се намират в много тежка група с Бенин, Кот Д`Ивоар и Мали. Футболната федерация на страната осигури на тима контроли с Мексико и Австралия и обеща солидни премии при успех.

Старши треньорът Берти Фогст е уверен, че тимът му има всички условия за успех. „Играчите показват правилно отношение, а Футболната асоциация ни оказва подкрепа. С тези предпоставки не мисля, че можем да се провалим,” заяви той.