Българският десен бек Йоан Стоянов се разписа за Апоел Беер Шева при гостуването на Панатинайкос в Атина в контролна среща, която завърши 1:1. И двата отбора се подготвят за участието си в европейските клубни турнири, но въпреки това мачът премина в много високо темпо. Треньорът Елианив Барда направи един интересен експеримент – пусна Стоянов като атакуващ полузащитник. И освен гола, българският талант направи още няколко добри неща в креативен план.

В Израел отбелязват оптимистично, че Апоел Беер Шева изглежда много добре дни преди началото на турнира Тото Къп, а Барда има широк избор от играчи. Отличната игра срещу гърците на Кристофър Патерсън, Гай Бадаш и Йони Стоянов показа, че треньорът би трябвало да е удовлетворен. Но същото не може да се каже за Антонио Сефер, тъй като румънският плеймейкър изглежда като човек, който все още има нужда от адаптация.

Домакините от Панатинайкос откриха резултата в 30-ата минута с точно изпълнение на Бенямин Вербич. Две минути преди края на първата част дойде и изравняването, след като новото шведско попълнение Кристофър Патерсън проби по лявото крило и центрира. Стоянов усети накъде ще отиде топката, тръгна и с първото си докосване я отклони в мрежата на гръцкия вицешампион. Българинът остана на терена 59-ата минути, след което беше заменен от Шай Елиас.

Червените от пустинята Негев чакат съперник за втория кръг на турнира Лига на Конференциите, който ще бъде определен от двубоя Милсами (Молдова) – Паневезис (Литва).