Една от водещите ни футболистки в лицето на Симона Петкова направи поредния си добър трансфер. Българката се присъедини към италианския Емполи, а GONG.BG се свърза с нея, за да ни сподели как се чувства след поредната крачка в кариерата.

- Как се стигна до трансфера в Емполи?
- За преминаването ми в Емполи главна вина има Г-н Софрониев. Той е човекът, който движеше нещата покрай моето преминаване в отбора.

- Какво знаеш за шампионата на Италия при дамите?
- С  шампионата на Италия съм запозната доста добре. Играх миналия сезон тук и вече познавам различните клубове и техния стил на игра.

- Какви са целите пред отбора този сезон?
- Целите на Емполи са ясни и точни. Основната цел на отбора е да е главен участник в шампионата, като на практика приложи красив и техничен  стил на игра. Тук от край време се инвестира в по-младите. Сега отборът ще се опита се да се възползва максимално от тези таланти, които е изграждал с години.  Екипът, с който работя е много задружен. Тук става въпрос за колективни усилия полагани всекидневно. Един отбор с дълга история и традиции,който има много големи бъдещи цели.

- Какво искаш да постигнеш на Апенините?
- На Апенините искам да се докажа като топ футболистка. Желанието ми е да дам максимума от себе си във всяка една изиграна минута. Първия ми сезон тук не беше много успешен. Сега нещата са различни. 

- Ако сравним Италия с Англия, къде смяташ, че първенството е по-силно?
- Ако сравним Англия с Италия мисля, че Англия е с по-силно първенство. Италия вече втора година има професионална лига, докато англичанките се радват на професионални договори доста години. Тук на Ботуша се очаква  този сезон да бъде най-ожесточения и битката за титлата да е най-оспорваната от създаването на женския футбол в Италия. Мисля, че тази година също както в Англия претендентите за титлата няма да са само два. Англия се слави с топ 5, от които всеки един отбор е способен да вземе купата. Същия сценарий се очаква и тука на Апенините. Вие знаете, че с нарастването на конкуренцията нивото се вдига неимоверно. 

- Как се чувстваш в новия си тим?
- Чувствам се много добре тук. Момичетата са много приятелски настроени, работим в една много приятна и задружна атмосфера. В Емполи всяко едно момиче дава максимума от себе си във всяко едно от заниманията. Още сме в подготвителна част и правим много тежки тренировки. Свръх голямо натоварване. Тук себераздаването е най-важното от всички други качества. Няма индивидуализъм. Всеки работи за благото на отбора. Впечатлена съм от организацията на тренировките и тренировъчната база. Изживявам мечтата си да работя с пълни професионалисти и хора, които правят всичко възможно за успеха на отбора.