Най-добрата футболистка на България за 2018 година Евдокия Попадинова коментира специално за GONG.BG Световното първенство за жени, което тече в момента, кой отбор е нейният фаворит, както и къде играе в момента през летните месеци. Тя си е поставила високи цели и мечтая да пробие в професионалната лига на САЩ.

"В момента играя в Blue Heat, отбор от лятната лига на Америка понеже от университета ми Florida Gulf Coast University (FGCU) имаме кратка почивка. Като цяло лятното първенство е в рамките на 2 месеца и причината поради която играя тук е да поддържам добра форма, за да може като се върна във Флорида да съм в оптимална форма за последният си сезон с FGCU. Другата година завършвам и целта ми е да пробия в професионалната лига в Америка (NWSL). Използвам всяка възможност да се развивам. В летния ми отбор Blue Heat имам възможността да играя с много момичета от девическите гарнитури на националния отбор на Щатите, а също така с момичета от университети като UCLA, USC, Florida State и Stanford University. В Америка това са едни от най-елитните университети и е един добър опит за мен да играя с тях. Другата седмица е последният ни мач от първенството. Играем срещу ЛА Галакси и ако победим, ще играем на националния шампионат. Имаме доста добри шансове и нямам търпение да дойде време за мача", коментира талантливата футболистка. 

"Не пропускам нито един мач от Световното първенство. Разбира се, моят фаворит е САЩ. При жените винаги съм държала за отбора на САЩ, и си спомням колко щастлива бях преди 4 години когато те спечелиха първенството. Също така вече имах възможността да ги гледам няколко пъти на живо и много ми допада техният начин на игра", добави тя по повод провеждащото се Световно първенство за жени.

САЩ излиза срещу Англия на 2 юли в полуфинална битка.

"Подкрепата тук е невероятна. Не знам дали това стига до България, но в момента националният отбор на САЩ за жени чупи рекорди по гледаемост. Мачът им срещу Чили от груповата фаза събра повече гледания от финала на Световното за мъже миналата година. В Америка женският футбол се разбива постоянно, а и всички се надяват американките да спечелят поредната световна титла", каза още Попадинова на въпрос каква е подкрепата зад Океана на местния тим.

Що се отнася до женския футбол у нас, Евдокия коментира, че е успяла да проследи Европейското първенство до 17 години, на което България беше домакин, но не следи вътрешното първенство.

"За съжаление нямам възможността да следя редовно женското първенство в родината, тъй като не се излъчва. Единствено успях да следя Европейското до 17 години, което се проведе в България", завърши тя.

А, ето и кадри от тренировъчно занимание на 22-годишната Попадинова, които могат само да ви впечатлят.