Бившият уругвайски национал Диего Форлан атакува критиците на Лиолен Меси, който преди дни се отказа от националния отбор на Аржентина заради загубения финал на Копа Америка.

В мача, който се реши след 120 минути футбол и изстрели от бялата точка, звездата на Барселона бе един от играчите, които пропуснаха ударите си. Разочарованието за Бълхата бе огромно и след срещата той сподели, че няма как да продължи да носи националната фланелка.

„Не мисля, че най-добрият футболист в света трябва да се откаже от един от най-силните национални отбори едва на 29 години. Лионел Меси има много какво да предложи на Аржентина, ала беше разочарован и раздразнен след поредния загубен финал“, написа Форлан в аржентинското издание „The National“. „След почивка със семейството и приятелите, които го познават не просто като професионален футболист, надявам се той ще преосмисли решението си.“

„Меси е един от най-великите във футболната история и разполага с предостатъчно време да спечели Световното първенство или Копа Америка. Не е като да игре в тим, който дори не е близо до пободно неощо. Аржентина игра в четири финала с Меси и загуби всичките. Разбирам защо е толкова разстроен. Неговите хора го засипват с прекалено много обиди, понеже не помагал на Аржентина да вдига титли. Това е нечестно. Чувал съм какво говорят – че той никога не е играл със сърце за Аржентина, че неговият приоритет е Барселона, където може да бъде далеч по-успешен. Това са пълни глупости.“

„Лео прекосява света, за да играе за родината си. В Барса предпочитат да не го прави, а и не е като той да се нуждае от парите, нали? Хората просто не знаят как играчите превъзмогват конфликти с клубовете си само за да играят за страната си. Казвам го от опит. Един мениджър може да запита в прав текст дали наистина е толкова важно да играеш за родината си на другия край на света. Може и да не стане директно, но е ясно, че ще останеш на пейката, щом се прибереш в клуба. Приоритетите на треньорите са именно клубовете, а не националните тимове на футболистите“, добави Форлан.