Българският нападател Валери Божинов беше замесен в много спекулации часове преди затварянето на трансферния прозорец, но в крайна сметка остана в Белград. Таранът на Партизан коментира възможностите, които е имал за трансфер през изминалия ден.

„Имаше доста варианти. Запитванията бяха от Италия, Гърция, Турция, а в последния момент и от Англия. Предполагам, че е имало финансови разминавания, но не знам детайли. Аз не съм преговарял с нито един клуб, защото за тази цел трябва да имам позволение от Партизан. Това е клубът, от който зависи всичко. Имам договор за още една година и на първо място е Партизан. Те ми подадоха ръка, те се отнасят добре с мен. Благодарен съм на феновете, които показаха голяма подкрепа и в този момент. Надявам се да продължа да ги радвам с добри игри и голове“, сподели голмайсторът на „гробарите“.

„Не знам дали на други места няма отворени пазари, но не вярвам да се получи нещо. Мисля, че поне до зимата съм си в Партизан. Както казах имам договор до лятото с този отбор. Радвам се, че отборът и феновете му отново доказаха, че държат много на мен“, добави нападателят на Партизан.

„Човек винаги има желание да играе в националния отбор. Няма значение на колко години си, а как играеш, как се представяш и как се чувстваш. Има ръководство, има треньори, които определят и казват. Аз се радвам, че съм във форма, че играя в един от най-големите клубове на Балканите. За мен това е най-важното. Националният отбор не е затворена страница за мен. Съгласен съм с думите на Кирил Домусчиев, че трябва да се викат най-подготвените без да се гледа възрастта на играчите. Искам да пожелая успех на отбора. Дай Боже да бием Люксембург и да почнем силно квалификациите. Групата е тежка, но човек трябва да вярва в своите сили и да има големи мечти“, завърши Валери Божинов, който не е сред повиканите от Ивайло Петев футболисти.