Бившият колумбийски национал Фреди Ринкон заяви, че е невинен по обвиненията, повдигнати срещу него от Интерпол.

Според разследване водено от световната полицейска организация, Ринкон е замесен в схема за пране на пари в Панама, която се управлява от негов приятел от детинство – Пабло Райо-Монтано, известен наркобос в Колумбия.

Райо-Монтано бе арестуван миналата година в Бразилия за трафик на дрога. Ринкон не отрече, че се е срещал с него в Бразилия, но заяви, че не е знаел за участието на приятеля му в нарко-сделки.

Малко след ареста на наркобоса през май, Ринкон е инвестирал 200000 долара в панамска риболовна компания. Бившият капитан на колумбийския национален отбор по футбол съобщи, че парите са от футболната му кариера и не е имал представа, че компанията всъщност се контролира от наркокартел.

Властите в Панама обаче, са повдигнали обвинения срещу бившия футболист и Интерпол поиска той да бъде задържан. В същия ден полицията в Колумбия претърси пет апартамента, собственост на Ринкон.

Все още не се знае дали той ще отиде доброволно в Панама или ще бъде издирен от Интерпол, за да отговаря на повдигнатите обвинения.