Мениджърската агенция „Интерперформансис” ще навлезе съвсем скоро и във футбола, това потвърди в интервю за предаването „Гол Линия” баскетболният мениджър Йорго Патапатиу.

„Това вече е факт! Преди две седмици босът на компанията Лучано Капикьони се срещна с италианската футболна легенда Пауло Конти. Очаквам преди Коледа или след Нова година двамата да дойдат в София, за да обявим, че започваме работа вече и във футбола”, каза специалистът и добави: „Ще използваме организацията на „Интерперформансис” и така ще създадем същата мрежа и във футбола. Във България пазарът е много интересен за нас. Страната има традиции в този спорт”.

„Ние владеем добре бизнеса си. Знаем, как да представяме спортистите и смятаме, че има място за нашата фирма”, каза Патапатиу. Той разкри, че рекламно лице на агенцията ще бъде футболистът на Барселона Лионел Меси. „Ману Джинобили, който е наш клиент, и Меси са много близки приятели от деца и така стана връзката между нас”, призна мениджърът

„Смятаме, че държави като България биха могли да бъдат страхотни първи стъпала за деца от Бразилия, Аржентина и др. Ще работим и с български футболисти. Ще бъдем агресивни, избирателни и определено ще се опитаме да навлезем сериозно в този пазар. Ще искаме най-добрите играчи. Може би ще стана мениджър на следващия Валери Божинов. Във всеки нов пазар излиза един нов Майкъл Джордан. Няма значение, дали всички добри състезатели вече са заети, защото всяка година се раждат най-малко шест нови спортисти, които притежават потенциала да станат големи в света на спорта”, заяви Йорго Патапатиу.