Бразилският на Интернасионал спечели Копа Судамерикана, еквивалентът на Купата на УЕФА в Южна Америка, след като у дома завърши 1:1 след продължения с Естудиантес в реванша.

Тимът от Порто Алегре, който бе спечелил с 1:0 като гост първия мач в Аржентина, е първият отбор от Страната на кафето, който печели турнира в седемгодишната му история.

В реванша обаче гостите от Ла Плата успяха да поведат в резултата след гол на защитника Агустин Алайес в 65-ата минута, като през първата част Естудиантес също стоеше по-добре на терена, а попадение на Мауро Босели бе отменено след спорна засада. Малко преди почивката пък вратарят на гостите Мариано Андухар с вещина спаси опасен изстрел на Андрезиньо.

През второто полувреме Интернасионал отново предостави инициативата на своя съперник и плати скъпо за това. В 65-та минута Леандро Бенитес изпълни свободен удар отляво, а оставеният непокрит на далечната греда Агустин Алайес заби топката в мрежата.

В края на редовното време Естудиантес можеше да отбележи и втори гол, но Босели и Маркос Анхелери направиха пропуски. Интернасионал пое контрол над действията на терена в продълженията, когато капитанът на аржентинския тим Хуан Субастиан Верон се контузи.

Андухар спаси нов опасен изстрел отблизо, този път на Боливар. За да дойде 115-та минута, когато натискът на домакините даде резултат. След изпълнение на корнер Боливар стреля с глава в напречната греда, а при добавката Нилмар бе точен - 1:1.

Разочарованието в редиците на Естудиантес доведе до изблици на нервност и Родриго Брана и Босели бяха изгонени от терена. Последният за ритане на сънародника си Андрес Д'Алесандро.