Бившият халф на Барселона Андрес Иниеста коментира избора си да продължи кариерата си в японския Висел Кобе. Той заяви, че е искал да продължи да се чувства футболист и затова е поел към Страната на изгряващото слънце.  

Полузащитникът премина във Витсел Кобе през лятото на 2018 година. След 22 години легендата на Барса напусна клуба, а като се раздели по шампионски- с титла и купа.

„Исках да продължа да се чувствам футболист, затова преминах във Висел Кобе“, обясни Иниеста.

„Проектът е различен, посоката – също, но това не променя отговорността и страстта, която имам аз по футбола“, продължи Иниеста пред EFE.

Халфът бе натоварен със сериозна отговорност при трансфера му вyw Висел Кобе, но самият той не скри, че това не му тежи.

„Затова съм дошъл, за да ми се гласува доверие“, споделя Иниеста, който също така казва, че в Япония води нормален начин на живот.

„Мачовете трябва да се печелят навсякъде, но в Япония е наистина сложно. Силите на всички тимове са много изравнени и всичко е много изискващо“ , каза още халфът.

Иниета също така не крие, че е бил изненадан от интензитета и ритъма на мачовете. Той акцентира и върху бързината на играчите в Япония.