Полузащитникът на японския Висел Кобе - Андрес Иниеста, обясни причините да продължава да играе футбол. 38-годишният испанец е кадър на академията на Барселона. На сметката си той има 674 мача за каталунците, като с клуба спечели девет титли в Ла Лига, четири пъти Шампионската лига, шест Купи на Испания, седем Суперкупи на Испания, три Суперкупи на Европа и три Световни клубни първенства.

"Всичко се свежда до три неща – любов, страст и вдъхновение. Заради това продължих да играя в Япония след тежка контузия през 2020 година. Ето защо Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Лука Модрич отиват в Катар и ще се опитат да спечелят Мондиал 2022 на тази възраст.

Всички, които играят толкова дълго футбол, търсят тези емоции. Всеки има различна ситуация, но това, което хората може би не осъзнават, е, че всички имаме това желание, тази мечта, която ни движи. Имаме късмета да правим това, което обичаме. Когато спра да изпитвам емоции от гледката на пълен стадион, от срещите с фенове и съотборници, може би ще дойде денят, в който да се откажа от футбола. Все още не съм готов за това", заяви Иниеста пред BBC.