Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино за момента е получил подкрепата на 196 национални футболни федерации в изборите за нов мандат начело на организацията. Това съобщава вестник Файненшъл Таймс, като цитира източник от ФИФА.

Изданието отбелязва, че единственият възможен кандидат-претендент, който се е заявил, за момента е Рачон Вега. Бившият защитник на Тотнъм и националния отбор на Швейцария е амбициран и ще се опита да направи всичко възможно, за да попадне в списъка на претендентите. Той се надява, че може да привлече към себе си тези федерации, които не са доволни от управлението на Инфантино.

"Но дали ще се възползват от моята кандидатура тези членове на организацията, които действително са недоволни, които се оплакват от това, че ФИФА е недемократична и непрозрачна, ще си проличи по време на изборите през юни, са думи на 47-годишният Вега, цитирани от изданието. След края на футболната си кариера бившият играч на Шпорите работи в банковия сектор като търговец на дивиденти. Крайният срок за издигането на кандидатурите е 5-и февруари, а 5-и май е заключителният ден, в който ФИФА трябва да уведоми членовете си за допуснатите кандидати.

На 5-и юни в Париж ще се проведе изборен конгрес на ФИФА.

Самият Инфантино оглавява организацията от февруари 2016-а година, като в момента завършва мандата на отстранения заради корупция Сеп Блатер./БТА