Българският вратар Пламен Илиев и неговият Астра са изключително близо до място на финала за Купата на Румъния. Това стана след убедителната победа с 4:1 над АКС Тимишоара в първия двубой от полуфиналите на свой терен. 

Бившият страж на Левски започна като титуляр в тази среща и въпреки че допусна едно попадение, изявите му в останалите моменти бяха на високо ниво и си заслужи похвали с представянето в тази среща. 

Иначе мачът започна много силно. Още в 4-та минута Кристиян Будеску откри за Астра от дузпа, но още в 9-та Алекс Попович изравни за Тимишоара. Исканият от Левски миналото лято Кристиан Сапунару направи 2:1 за домакините в 36-та минута и при този резултат дойде почивката. 

След нея Будеску отбеляза втория си гол в мача и отново от дузпа в 52-та минута, а Алекс Тонита оформи крайния резултат в 76-та минута. Така ответният двубой на практика се превръща в протоколен. 

Иначе на финала за Купата на Румъния може да има български сблъсък, защото Университатя Крайова с Христо Златински, Апостол Попов и Ради Димитров спори с Волунтари в другия полуфинал.