Българският специалист Илиан Илиев дебютира със загуба на кормилото на Интерклубе в анголското футболно първенство. Воденият от Илиев клуб от Луанда претърпя домакинско поражение с 1:3 от шампиона Кабускорп в мач от 12-ия кръг на надпреварата.

Старши треньор на гостите е друг българин Едуард Ераносян. Кабускорп поведе в последните секунди на първата част с попадение на Лове Кабунгула, но Антонио Пати изравни в 50-ата минута.

Жорже Фистон даде нов аванс на гостите в 72-ата минута, а малко преди края Алберт Мейонг оформи успеха на шампионите с трети попадение.

"Играхме добре през по-голямата част от мача. За съжаление ни липсваше спокойствие и концентрация в последните минути и на двете полувремена. Отборът е подготвен. Разиграва добре топката, но трябва да работим върху подобряване на ефективността в завършващата фаза", коментира след срещата Илиев.

С успеха Кабускорп се утвърди на третото място с 26 точки, а Интерклубе е девети с 16 точки. Лидер е Рекреативо до Либоло с 32 точки, пред Бенфика Луанда с 27 точки./БТА