Гонсало Игуаин изведе Интер Маями до първа домакинска победа за сезона. Тимът на Фил Невил обърна Монреал и стигна до успех с 2:1. След серия от шест поредни загуби и равенство с Филаделфия преди няколко дни Маями се поздрави с първа победа от май насам.

Хоакин Торес откри резултата през първото полувреме. В 49-ата минута Игуаин изравни от дузпа, отсъдена, въпреки че играчите на съперника твърдяха, че футболист на Интер е симулирал. Аржентинецът донесе победата на домакините в 69-ата минута, когато се възползва от груба грешка в защитата на Монреал. Бившият играч на Реал Мадрид и Ювентус е реализирал седем от 12-те гола на тима този сезон.

След края на срещата Игуаин се озова в прегръдките на баща си, който бе пристигнал от Аржентина. След това нападателят посочи към небето - жест към майка му Нанси, която почина от рак в края на април. “След головете имах много странно усещане. В главата си виждах образи на майка ми. Знам, че тя ме гледа от горе, както и брат ми Федерико. Баща ми плачеше, защото всички искахме тя да е тук”, сподели Гонсало.