Бившият нападател на Ювентус Гонсало Игуаин сподели, че е преминал в американския Интер Маями, за да "стане отново щастлив".

"Следил съм внимателно Мейджър Лийг Сокър заради брат ми Федерико и други известни играчи. Исках да дойда тук с намерението отново да бъда щастлив и мисля, че Интер Маями ми даде всичко, което беше нужно. Пристигането в Лигата на САЩ ми върна това чувство, когато бях дете, което просто се наслаждава на играта. В Европа това чувство ме напусна по различни причини. Там имаше твърде много медии. Налагаше ми се всеки ден да им се доказвам, мач след мач, каквото съм и правил по време на цялата си кариера и търпението ми се изчерпа. Те не дават да се насладиш на играта", заяви Игуан, цитиран от CBS Sports.

През септември Игуаин разтрогна контракта си с Ювентус по взаимно съгласие и така нападателят премина в Интер Маями като свободен агент. Той бе играч на "Старата госпожа" от 2016 г. 32-годишният футболист изигра 148 мача за тима, в които вкара 66 гола и асистира за 16.

Интер Маями принадлежи на компанията Маями Бекъм Юнайтед, оглавявана от легендата Дейвид Бекъм. Отборът е дебютант в Мейджър Лийг Сокър. Този сезон клубът има само 8 точки от 11 кръга и е последен в Източната конференция.