Футболистите на гръцкия гранд Панатинайкос не излязоха снощи за тренировка като обявиха стачка заради неизплатени суми по договорите, съобщават медиите в страната. Отбелязва се, че футболистите на ПАО не са получавали никакви пари от октомври 2017-а година.

Играчите са обявили пред президента на клуба Василис Константину, че ако не изчисти част от задълженията, няма да подновят тренировки. 

Лигата също започна действия по финансовата дисциплина на клуба. От актива на отбора бяха отнети три точки заради неизплатени 500 хиляди евро на бившия защитник на тима Йенс Вемер.

В момента Панатинайкос е на 9-о място в първенството с 32 точки, но все повече се говори, че ще се стигне до банкрут и изваждане на отбора от Суперлигата. В момента федерацията започва проверка на документацията за лиценз за новия сезон, както и изискване за баланса по старите задължения.

До края на първенството остават четири мача, а за Панатинайкос те са домакинства на Атромитос в неделя, гостуване на Паниониос и две домакинства на ПАОК и Ксанти.