Крилото на Арсенал Джоел Кембъл официално премина в португалския гранд Спортинг Лисабон. Костариканецът е преотстъпен до края на сезона, след като „лъвовете“ приеха „предизвикателството“ му в социалните мрежи.

През миналия сезон Кембъл записа 19 мача във Висшата лига за „топчиите“, но въпреки това през настоящата кампания очевидно няма да получава много шансове от мениджъра Арсен Венгер. За да играе по-регулярно самият футболист започна да се оглежда за варианти и в крайна сметка се стигна за споразумението със Спортинг, което бе обявено по доста оригинален начин в „Туитър“.

Кембъл се обърна до лисабонския тим и им заяви в прав текст: „Вие трябва да подпишете с Джоел Кембъл“. Часове по-късно от Спортинг отвърнаха: „Джоел Кембъл, приемаме предизвикателството! Добре дошъл в Спортинг Лисабон!“

Кембъл играе в Арсенал от 2011 година, като това ще е поредният му период под наем в друг отбор. Костариканецът е носил екипите на Лориен, Реал Бетис, Олимпиакос и Виляреал в стремежа си да докаже на Венгер, че е готов за по-сериозна роля в състава на Арсенал.