Защитникът на Макаби Тел Авив Игор Томашич заяви пред Гонг, че не е разговарял със Станимир Стоилов за евентуалното си завръщане в националния тим. Хърватинът с български паспорт спечели Купата на тотализатора в Израел след победа с 1:0 над Ашдод, където играе българинът Митко Макриев.

„Дано това не ми е и последната купа. Радвам се, защото спечелихме купа, макар че този трофей не значи нищо особено. Тя не ни дава визи за европейските турнири. В събота ни чака един труден мач. Не сме празнували, защото ще гостуваме в следващия кръг на Тошко Колев. Той премина в Апоел Кирят Шмона и ще се изправим срещу тях. Не играх един месец, защото имах контузия. Усуках коляното и глезена. В предишните два мача играх малко. Вчера започнах като титуляр и играх около 80 минути. Не знам дали треньорът ще продължи да разчита на мен. Тази купа, която спечелихме вчера е много важна за феновете и нашето самочувствие”, разказа по телефона от Тел Авив Игор Томашич.

„Не съм се чувал с г-н Станимир Стоилов. Не мога да кажа нищо преди да говоря с треньора. Няма да е нормално да кажа нещо на журналистите, преди да съм се чул с треньора. Не мога да кажа, че искам да се върна в националния, защото не съм играл два месеца, а сега искам по този начин да вляза в титулярния състав на Макаби. Не съм такъв човек. Отказах се от националния, защото ми беше натежало да пътувам тези сериозни разстояния. Не исках това решение да се интерпретира по грешен начин. Аз не съм сърдит на никой”, сподели Игор за Гонг.

Попитан, дали ако Стоилов го помоли да се върне в националния на България, ще се съгласи, Томашич отговори така: „Още веднъж ще ви кажа, че не искам да коментирам. Трябва да си поговоря със Стоилов, с никой друг”.

„Още сутринта се обадих на Елин Топузаков и му честитих рождения ден. Питате дали поддържаме връзка? Разбира се, ние живеем в съседни блокове. Следя какво става в Левски. Вчера бихме Металург Донецк с 1:0. Сега са в Анталия, където се готвят. Знам, че Йовов се е върнал. От една страна Левски ми липсва. Там прекарах три години и половина, а това е доста време за футбола. Но в тази игра е така, не знаеш къде ще те отведе футболът”, завърши Томашич.