Шведският национал Златан Ибрахимович успокои феновете на „Тре Конур”, като заяви пред „Експресен”, че травмата му не е сериозна. Нападателят напусна преждевременно терена по време на последната контрола на тима преди Евро 2008, след като получи неприятен удар. „Чувствам се добре, но трябва да изчакаме и да видим как ще е после,” каза Ибрахимович.

Футболистът на Интер бе заменен от Йохан Елмандер в 56-та минута, но до този момент бе най-добрия на терена за Швеция. Той удари коляното си при удар с украински играч, същото, което го притесняваше и по-рано през сезона. „Не усещах нищо преди това, по време на мача. Но сега го чувствам леко, може би и заради претоварването,” добави Златан.

Нападателят се надява, че болката ще отшуми до първия мач на Швеция от Евро 2008 срещу Гърция, на 10 юни. На въпрос страхува ли се да не пропусне първенството, Ибрахимович бе категоричен – „Не”.

Относно контролата с Украйна, загубена с 0:1, Златан Ибрахимович заяви: „Не е важен резултатът, аз гледах предимно крака си, как се чувствам. Играх 60 минути, мисля че минаха добре. Жалко само, че не успях да се разпиша.”

С болки в глезена след мача бе и Йохан Елмандер. Той напусна „Росунда” с превързан крак. „Не знам дали е сериозно,” заяви той. „Удариха ме и ме заболя, но трябва да мина прегледи, за да установим какво има. Ще изчакаме до утре и ще видим.”

„Мразя да губя, но мисля, че на 10 юни срещу Гърция ще се справим далеч по-добре,” завърши Елмандер.