Шведският национал Златан Ибрахимович пропусна квалификацията за Евро 2008 срещу Лихтенщайн, която неговата страна спечели с 3:0 в събота, заради натрупани картони. Играчът сподели желанието си да покаже добра форма в предстоящата среща със Северна Ирландия в сряда.

Футболистът на Интер не разкрива най-доброто от себе си в мачовете за националния отбор в груповата фаза за класиране за Евро 2008, но все пак шведите се намират на първо място в групата си, с преднина от 6 точки, колкото има и втория Испания, пред третия Северна Ирландия.

„Много искам да си върнем за предишната среща”, каза Ибра пред UEFA.com, припомняйки, че той и съотборниците му загубиха първия мач от същия противник с 1:2 в първия сблъсък между тях от кампанията.

„Миналия път въобще не ни вървеше, както на мен, така и на целия отбор. Но сега вече идва заключителният етап на тези квалификации. Сигурен съм, че ще изпълним това, което се иска от нас”, продължи нападателят, който не е вкарвал за националния отбор от две години насам, въпреки че не изпитва никакви проблеми пред гола в Интер.

„Не мисля много за това. Стига да печелим, не е важно кой отбелязва попаденията”, завърши Ибрахимович.