Една от емблемите в световния футбол Златан Ибрахимович реши да остане в американската Мейджър Сокър Лийг през зимата, когато имаше огромен интерес към него от бившия му клуб Милан. И сега стана ясна основната причина за това. А тя е финансова. 

По новия си договор той ще взима рекордните за футбола в Щатите 7.2 млн. долара годишно. Досега никой не е взимал такова възнаграждение във футбола отвъд Океана. Най-близо до тази сума беше Себастиан Джовинко, който взимаше по 7.1 млн. долара през 2017 и 2018 г., но това беше преди данъци, докато за скандинавеца се касае за парите след облагането с тях. 

В първата си година от престоя в Лос Анджелис Галакси Ибра получаваше скромните за неговата класа 1.5 млн. долара годишно. Това беше заради ограниченията към клуба по тавана на заплатите за миналата кампания. То падна за настоящата и шведът вече прибира сума, която отговаря напълно на възможностите му. 

Подобна сума е оправдана инвестиция за ръководството на Галакси, защото за 39 мача в Щатите 37-годишният нападател е нанизал 33 гола. Той обаче така и не успя да стане шампион с тима и затова обяви, че остава, за да поправи това.