Зоран Мамич, бившият треньор на Динамо Загреб, получил призовката от съда с точна дата кога трялбва да се яви за изпълнение на присъдана, която му е наложена. В писмото от съдебните власти на Хърватия се казва, че той трябва да влезе в затвора на 26 април, съобщава RTL.

Доскоро треньор на най-популярния отбор в страната, Зоран Мамич беше осъден на четири години и осем месеца затвор за отклоняване на пари от клуба, свързани с трансфери на футболисти. Телевизията съобщава още, че тази сутрин той се е прибрал в страната.

Наскоро той пътува до Босна и Херцеговина, за да посети брат си Здравко, който потърси убежище там, за да избегне влизането в затвора. Зоран беше и в Дубай, но въпреки това явно се надява на смекчаващи обстоятелства и се е върнал в страната.

Зоран Мамич успя да напусне страната и след това да се прибере обратно, тъй като към онзи момент Общинският съд в Загреб не му беше издал ефективната присъда. По-рано в свое интервю той заяви, че няма намерение да бяга никъде и ако се налага, ще си остане в Хърватия, за да изтърпи присъдата си затвора.

Арестът на Мамич дойде два дни преди втория осминафинал в турнира Лига Европа между Динамо (Загреб) и Тотнъм, спечелен сензационно от отбора му с 3:0 и превърнал се в класиране напред.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.