Всичко около датите, на които ще се обявят номинациите, а после и победителят за Златната топка, вече е ясно. Днес организаторите от ФИФА обявиха кога ще обявят първия списък с номинирани. 

Първоначално списъкът ще е доста разширен. В него ще присъстват имената на 23-има играчи, които ще бъдат определени от експерти на съорганизатора "Франс Футбол". Месец по-късно те ще бъдат намалени само до трима. 

Вече за тях ще могат да гласуват всички капитани и селекционери на национални отбори, за да стане ясен и победителят. Неговото име ще бъде обявено на 12 януари 2015 г. на специална церемония в Цюрих. 

В последните шест издания на анкетата победителите са само двама. Лео Меси спечели четири пъти, а Кристиано Роналдо - в другите два. Сега двамата отново са големите претенденти за отличието, но конкуренция ще им правят и звездите от германския национален отбор, който стана Световен шампион. 

Иначе лобирането за победителя вече започна. Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че всичко друго, освен нова победа за Кристиано Роналдо, би било огромна изненада. Дали е така, ще разберем след три месеца.