Селтик привлече трима японци в навечерието на Нова година. Това са нападателят Дайдзен Маеда, халфът Йосуке Идегучи и универсалния Рео Хатате, обявиха от шотландския клуб. При "детелините" вече играе един японец - Кього Фурухаши, който бе привлечен това лято от Висел Кобе. През декември "зелено-белите" спечелиха купата на Лигата след победа с 2:1 на финала срещу Хибърниън, а решаващият гол вкара Фурухаши.
 
Маеда, който е един от топреализаторите в Джей Лигата, ще играе отново под ръководството на мениджъра Ангелос Постекоглу, поел гранда от Глазгоу през миналото лято. Голмайсторът и австралийският специалист работиха заедно в Йокохама Маринос. 24-годишният Маеда първоначално ще бъде преотстъпен в Селтик, а след края на настоящата кампания "зелено-белите" ще имат възможност да купят правата му за постоянно.
 
Японските национали Идегучи и Хатате подписаха договори за по 4,5 г. с 51-кратния шампион на Шотландия, след като до момента носиха екипа съответно на Гамба Осака и Кавазаки Фронтале.
 
"Пристигането на тримата ще осигури повече качество и енергия в състава. Ще имат възможност да работят с останалите играчи, които се представят силно през сезона до момента", заяви Постекоглу.
 
Очаква се през януари тримата японци да получат работни визи и да бъдат картотекирани в Селтик, който се намира на второ място в класирането във Висшата лига с 45 точки след 20 срещи.