Япония разгроми с 5:0 Саудитска Арабия и се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Азия по футбол. В последния си мач от група "В", игран на стадион "Ал-Раян" пред 2022 зрители, "самураите" доминираха през всичките 90 минути и можеха да спечелят с още по-категоричен резултат. Три гола за японския отбор реализира Шинджи Оказаки, а две попадения добави Риоичи Маеда. Хеттрикът на Оказаки е десети в историята на престижния турнир.

Япония и Саудитска Арабия са 3-кратни шампиони в турнира за купата на Азия, но в настоящия мач предимството бе изцяло на страната на японците. "Зелените соколи" не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на съперника и отпадат от шампионата без нито една спечелена точка.

Япония завърши предварителната група на първо място с актив от 7 точки и на четвъртфиналите ще срещне домакина Катар.

В другата среща от група "В" Йордания победи с 2:1 отбора наСирия и също се класира за директните елиминации.

В началните минути на двубоя Мохамед ал Зино откри резултатав полза на Сирия, но Одай ал Саифи и автогол на Сулиман ал Саман обърнаха развоя на събитията в полза на Йордания.

След тази победа Йордания също събра актив от 7 точки, но остава на второ място в крайното класиране заради по-добрата голова разлика на Япония.

На четвъртфиналите Йордания ще срещне състава на Узбекистан.