Някогашната испанска футболна надежда Боян Къркич отново е свободен агент, след като договорът м у с японския клуб Висел Кобе изтече и няма да бъде подновен, съобщава вестник Дейли Мирър.

Висел Кобе беше клуб номер 10 в кариерата на вече 32-годишния Къркич, който в ранните си години беше наричан дори Новия Меси. Продукт на прочутата школа на каталунците Ла Масия, Къркич влиза в мъжкия отбор на Барса през 2007-а година при треньора Хосеп Гуардиола. След това обаче е продаден на Рома след 104 мача и 26 гола. По-нататък обаче нещата не се развиват по мечтания начин, почти никъде не успя да се наложи и често беше преотстъпван.

Най-стабилното му представяне си остава в Стоук Сити, където го привлякоха за пет години през 2014-а година и вкара 15 попадения в 74 мача, но пак само за два сезона беше безспорен титуляр. След престой в Канада и Япония, сега Къркич най-вероятно отново ще се върне в Стоук. Мениджърът на клуба Марк Хюз се е свързал с него и вярва, че ще бъде от полза в опитите на тима да се върне в Премиършип.

"Искам да благодаря на всички във Висел Кобе за възможността да играя за този клуб, да пристигна в Япония и да натрупам опит и впечатления. Успях да се докосна до една различна култура, благодарен съм и завинаги ще нося града в сърцето си", написа в профила си в туитър Къркич.

Той пристигна във Висел през 2021-а година и за това време изигра 20 мача, често преследван от мускулни травми, вкарвайки едва 1 гол./ БТА