Якуб Блашчиковски обяви края на футболната си кариера. 37-годишното крило е на второ място по брой изиграни мачове с екипа на полския национален отбор - 109.

"Всеки път има своя край. Благодаря ви за невероятната подкрепа, която получих по време на всяка моя стъпка. Всичко, което съм направил, си струваше. Жертвах всичко за вас", написа бившият футболист на Борусия Дортмунд в профила си в социалната мрежа Инстаграм.

Блашчиковски се отказа от националния отбор на Полша след приятелския двубой с Германия през юни. Той прекратява изявите си във футбола след втория си престой във втородивизионния Висла Краков, където беше и в периода 2004-2007 година. През сезон 2004-2005 крилото спечели първото място в полското първенство с Висла, след което премина в Дортмунд и изигра над 200 мача в Първа Бундеслига между 2007 и 2016 година.

С Борусия полякът спечели две титли на Германия, една купа на страната и три Суперкупи. През 2013 година "жълто-черните" достигнаха до финала в Шампионската лига, но загубиха срещу Байерн Мюнхен.

Якуб Блашчиковски носи екипа и на Волфсбург и Фиорентина в кариерата си, а на 5 август ще се сбогува с публиката на Висла Краков по време на първия домакински мач на отбора от шампионата на Полша. /БТА