Бившият национал на Нидерландия - Робин ван Перси, яде здрав бой в едва четвъртия си мач като старши-треньор. Воденият от 41-годишния наставник отбор на Хееренвеен претърпя истински погром - 1:9 срещу АЗ Алкмаар в мач от Ередивизи. Загубата е рекордна за тима, който за пръв път допуска девет попадения в мач от елита. Четири от попаденията паднаха в заключителните 20 минути.
 
"Това е трудно. Ще срещнете редица тежки мигове в кариерата си. Това беше много голям неуспех. Научихме няколко поуки повече от този мач, в сравнение с обикновено. Това е нормално и е част от футбола. Не съм бил травмиран, моите играчи също. Искаш да извлечеш най-доброто от себе си. Това включва падане и повторно изправяне. Бързите трети, четвърти и пети гол през второто полувреме промениха много нещата. Ние ще продължим да играем нашата игра. Това е, в което вярваме всички“, коментира Ван Перси.
 
Иначе загубата срещу Алкмаар изравни най-негативното като цифрово изражение поражение на Хееренвеен - 0:8 срещу ПСВ Айндховен през миналия сезон.
 
В Англия пък припомниха, че младият треньор има подобна загуба и като футболист на Арсенал - през 2011 година "артилеристите" бяха размазани от Манчестър Юнайтед с 8:2.
 
Херенвеен заема 12-ото място в класирането с победа, равен и две поражения.