Звездата на Манчестър Сити Яя Туре заяви, че бившият му съотборник Лиолен Меси винаги ще разполага с неговия глас, когато дойде моментът за определяне носителя на Златната топка.

Аржентинският маестро на Барселона и суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо и оглавяват списъка с претендентите за най-ценния индивидуален трофей за 2015 година.

Туре е на мнение, че Меси заслужава приза през цялото време, докато Кристиано просто се наслаждава на изключителен етап от кариерата си. „Докато Роналдо прави втора страхотна година, аз винаги ще гласувам за Меси. Не само защото има голям респект помежду ни от времето в Барселона, но също така, защото Лео е пред всички други“, отчете 32-годишният полузащитник.

„Колкото до собствената ми номинация – всеки път е удоволствие да бъда в списъка. Това е барометър за нивото, което си постигнал. За да останеш в него, трябва да работиш много, много здраво. Друг начин няма дори и за Кристиано и Меси. В един идеален свят всяко от тези две чудовища трябва да получава своя Златна топка“, добави Туре.