Един от най-великите африкански футболисти за всички времена Яя Туре може да осъществи трансфер във Висшата лига на Шотландия. Бившият ас на Манчестър Сити може да последва примера на своя по-голям брат Коло и да подпише с местния гранд Селтик.

35-годишният играч в момента е свободен агент, след като през декември прекрати своя договор с Олимпиакос. Сега в гръцките медии се появи информацията, че мениджърът на „детелините” Брендън Роджърс обмисля дали да не привлече четирикратния кавалер на приза „Африкански футболист на годината”.

Самият Яя Туре също си позволи да коментира темата. „Селтик са страхотен тим. Нека първо проведа разговор с Брендън, после ще видим”, лаконичен беше котдивоарецът.

„Човек никога не знае – може да се озова в Шотладния, може и в Англия… или Франция. Във всеки случай бих желал още година да играя на най-високо ниво, а сетне ще реша дали не е време да се оттегля”, добави още Туре при участието си като анализатор за „Скай Спортс”.

Неговият по-голям брат Коло Туре игра за Селтик през сезон 2016/2017, а с неговото приключване обяви и края на състезателната си кариера. В момента той е технически асистент на Брендън Роджърс.