Неделният ден отново предлага изключителна наситеност на футболни зрелища, часове след епичната боксова битка Мейуедър – Макрегър.

Е да, може би в поредните мачове от холандската Ередивизи и руската Премиерлига няма да има чак толкова тупалки, дай боже – чак толкова кръв да няма, но пък е напълно възможно също така да има здрави мъжаги и хубави мацки по трибуните. Да речем, особено на руските стадиони.

Програмата на Mtel Sport 1 предлага внушителните шест двубоя – пет в пряко предаване и дин на запис! Поделени наравно между Холандия и Русия. Стартът е рано, рано – още в 11.00 часа – но обяснимо тъй като ще се предава от далечен Хабаровск. 

Кретащият на дъното нова СКА посреща шампиона Спартак – още по-притиснат до стената, предвид амбициите на московчани и очакваното защитаване на пояса, пардон – на титлата. Тимът на Ивелин Попов е с цели 3 загуби от последните 4 мача и отдавна е изчерпал лимита си в това отношение. На стадион „Владимир Илич Ленин“ няма да е никак лесно, а едно от оръжията на домакините може да бъде и българския нападател Венци Христов, който вече откри головата си сметка за новия си клуб. Огромен тест за Спартак – да видим...

От 17.30 часа пък е началото на ЦСКА Москва срещу Ахмат. Необяснимото представяне на тима от Грозни ще бъде предпоставка да разберем накъде вървят нещата. Три поредни победи на старта и първо място и след това – срив от четири поредни загуби. Едва ли точно мач срещу надъхания ЦСКА е момента в който Ахмат трябва да сложи точка на черната си серия, но отбора е достатъчно непредсказуем за да заложим на какъвто и да  сигурен изход. 

От 20.00 часа пък е и последното предложение днес от Русия – домакинството на Зенит срещу Ростов. 

Фейенорд

източник: Gulliver/Getty Images

Тук имаме коренно различна ситуация – два отбора в перфектна форма и кондиция. Зенит тръгнал твърдо към курс за титла, няма никакво съмнение в това и след първите седем кръга застанал начело на класирането. Но пък от друга страна гостуващия Ростов идва след четири победи и само един хикс от последните си пет мача – което би трябвало да означава, че е на сравнително добра позиция в класирането и едва ли ще се уплаши от визитата си в Санкт Петербург.

Mtel Sport 1 ще започне неделната си холандска програма пък с двубоя от 13.30 часа между Фейенорд и Вилем II. Поряди вскакви причини – исторически, традиционни, моментна форма и асолютна футболна логика тук идеята е: ще бият ли шампионите с много или прагматично ще заложат на сигурен успех, който да ги утвърди на върха с пълен актив?

ПСВ Айндховен

източник: Gulliver/Getty Images

Веднага след това от 15.30 часа е далеч по-непредсказуемия сблъсък между ВВВ Венло и Аякс. Дори и поради наглед незначителния факт, че ВВВ влиза с пълен актив до момента в мача. Вярно, след само два кръга в Ередивизи, но за подобен скромен тим това е повече от много. А и Аякс вече знае какво е загуба, поразбра и доста срамотии в краткото си евро-участие.

Програмата завършва с пълен запис от 22.10 часа на мача ПСВ Айндховен – Рода. Тук в голяма степен нещата се припокриват с написаното за двубоя на Фейенорд. ПСВ е без грешка, гостите от Рода са без точка. Остава да си пожелаем просто много красиви попадение – нещо, което със сигурност Ередивизи много често ни предлага.