След като двата софийски гранда Левски и ЦСКА завършиха 1:1 в българското вечно дерби, и двата столични съперника в Румъния Динамо Букурещ и Стяуа завъртяха същия хикс.

Символичните гости от Стяуа започнаха по-добре срещата, мотивирани от задната си позиция в класирането. Тимът се нуждаеше от успех, за да се озове поне в челната тройка и започна да го търси от първата минута. Само осем минути бяха нужни на Капетанос да открие в полза на Стяуа. Той нямаше проблем да отиграе с глава, след като се озова до нисичкия Торие в наказателното поле, и защитникът дори не се опита да скочи, за да попречи на доста по-високия си противник.

Намерили вече една пролука в отбраната на Динамо, играчите на Стяуа започнаха да атакуват още по-смело и опитваха удари от различни позиции. Семедо удари гредата в 31-та минута, а Капетанос и Радой пропуснаха добри положения за увеличаване на резултата.

През второто полувреме гостите продължиха да доминират, до влизането в игра на Зе Каланга, заменил Данилеску в състава на Динамо. Това доста промени поведението на домакините на терена и предизвика смут в подредбата на Стяуа. Така се стигна до 83-та минута, когато Адриан Кристеа засече добре центриране на Габриел Торие и изравни. Динамо дори се опита да търси победата в заключителните минути, но все пак дербито приключи без победител.

В класирането води Динамо с 29 точки, Униреа Урзичени има 27, Тимишоара е с 23, колкото има и Стяуа.