Бившият бразилски национал Роберто Карлош дебютира официално за новия си руски тим Анжи (Махачкала) в среща от осминафиналите на турнира за Купата на Русия. Анжи отстъпи на Зенит (Санкт Петербург) с 2:3, който в следващия етап ще бъде домакин на ЦСКА (Москва).

Роберто Карлош игра през цялото време на двубоя и имаше участие за първия гол на домакините, дело на Камил Агиляров, направил 1:1 в 23-ата минута. Унгарският национал Саболч Хущи откри резултата за гостите от Зенит от дузпа в 11-ата минута, а след равенството стигнаха до нови два гола. Дани в 68-ата минутанаправи 2:1, а Данко Лазович в 83-ата минута покачи на 3:1. Дмитрий Иванов оформи крайното 2:3 в последните секунди на двубоя.

Като титуляр за домакините от Махачкала започна и бившият защитник на българския ЦСКА Жоао Карлос, който обаче се контузи в 14-ата минута и беше заменен принудително.

37-годишният ляв бек, световен шампион от 2002-а година, опита няколко далечни удара, а също така и влезе в комбинации полявото крило, които предизвикаха аплодисменти от трибуните. Негово центриране малко преди втория гол за Зенит не беше оползотворено от нападателите на Анжи.