Отборът на Фламенго стана петият тим, който си осигури предсрочно участие на осминафиналите в турнира за Копа Либертадорес, след като срази перуанския Сиенсиано с 3:0 като гост.

Бразилският клуб оглави класирането в четвърта група с 10 точки, пред Насионал (9) и Сиенсиано (7), които играят помежду си в последния кръг.

Фламенго постигна победата си, въпреки че игра на 3300 метра надморско равнище. Ренато Аугусто откри за гостите в 53-та минута, след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

Торо покачи в 78-та минута, а Жуан оформи крайното 0:3 от свободен удар в добавеното време.

Друг бразилски тим – Сантос, претърпя обаче загуба при визитата на мексиканския Чивас с 2:3 в шеста група. Въпреки това Сантос остава на второ място със 7 точки – с точка пред Чивас кръг преди края.

Лидер тук е колумбийският Кукута, който с 11 точки не само се класира за следващата фаза, но и зае първо място в тази група.

В мач без значение от осма група Арсенал Саранди (Аржентина) надделя над Флуминензе (Бразилия) с 2:0. Аржентинците решиха изхода на двубоя само за 6 минути в средата на втората част, когато точни бяха Леонардо Биаджини в 59-та минута и Хуан Ботеро в 65-та минута.