Селекционерът на Андора Давид Родриго се закани, че неговият отбор ще напарви всичко по силите си, за да продължи агонията на Стив МакЛарън и Англия.

Аутсайдерът в група Е е получил до момента 19 гола в четири мача, но Родриго заяви, че футболистите му няма да излязат уплашени от суперзвездите на съперника.

Андора се слави като един от най-грубите отбори в квалификациите и Родриго е сигурен, че отпорът ще е сериозен.

„Ще предизвикаме колкото се може повече проблеми за Англия и ще се опитаме да влошим още положението им. Нашата мисия е да победим Англия.”

„Знаем, че ако искаме да постигнем целта си, не трябва да им оставяме свободни пространства. Искахме да играем с Англия на стадиона в Андора, където теренът е по-малък и можем да ги затворим добре. Но въпреки това ще осъществим натиск и ще играем агресивен футбол.”

„Ако всеки даде 100% от себе си срещу нас, тогава имаме съвсем малък шанс, но ако ни подценят, тогава можем да спечелим.”

„Те имат суперзвезди, но ние не излизаме да молим за автографи. Англичаните не са от друга планета. Те имат 100 оръжия, а ние само три. Но не се притесняваме за резултата, защото търсим морална победа,” заяви Родриго, визирайки най-добрите си играчи – Оскар Сонейе, Тони Лима и Марк Бернаус.